Programul de recuperare este constituit din totalitatea procedeelor care ajută la recuperarea fizică și psihică a pacienților care au suferit de diferite afecțiuni.
Reabilitarea trebuie instituită cât mai curând posibil, pentru a asigura desfășurarea unei vieți normale.
      Unități sanitare în care funcționează servicii de recuperare medicală Mai mult
     Cunoscută și sub numele de medicină preventivă sau profilaxie, constă în acele măsuri luate pentru prevenirea bolilor, în contrast cu tratarea lor. Atunci când vorbim de prevenție, cu toții realizăm, măcar în linii mari, importanța ei: cu cât suntem mai atenți la sănătatea noastră, cu atât avem șanse mai mari să ducem o viață mai lungă și mai sănătoasă. Dar, pe cât este de importantă, pe atât de puțin este cunoscută: știm că sunt medici specializați pentru fiecare părticică a trupului nostru, dar câți dintre noi   s-au gândit măcar la medicina preventivă?
     Vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun ( de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene.
Vaccinarea și termenul de vaccin au fost introduse de Edward Jenner, medic englez care, în 1796, a realizat prima imunziare împotriva variolei.
Astăzi, vaccinarea salvează anual peste trei milioane de vieți din întreaga lume, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Atunci când acoperirea vaccinală este ridicată, numărul persoanelor care contractează boala se reduce considerabil. În lipsa vaccinarii sau atunci când acoperirea vaccinală scade sub 90%, sunt probabile reapariția bolilor și manifestările epidemice.
Vaccinurile sunt mai sigure și mai eficace decât marea majoritate a produselor medicamentoase, producerea lor fiind extrem de minuțios controlată.
Deși rare, contraindicațiile vaccinării trebuie respectate, conform indicațiilor medicale.PENTRU MAI MULTE INFORMATII ACCESATIhttp://desprevaccin.ro
Gestionarea focarelor de gripă
Clostridium difficile - igiena, curățenia și dezinfecția
Controlul infecțiilor pentru serviciile alimentare de sănătate - partea 1
Controlul infecțiilor pentru serviciile alimentare de sănătate - partea 2